Docente

Brigitte van der Vuurst

Mijn eerste vioollessen kreeg ik van Herbert van de Velde ( altviolist van het KCO). Ook ben ik toen begonnen met altviool.

Met veel plezier heb ik in die periode gespeeld in het Jeugdorkest Amsterdam -Noord (JAN), het Noord- Hollands Jeugdorkest (NHJO) en het Jeugd Orkest Nederland (JON).

Daarna ging ik naar het Koninklijk Conservatorium Den Haag om eerst bij Gisella Bergman te studeren en daarna bij Ferdinand Erblich ( altviolist van het voormalig Orlando Kwartet). Na mijn studie heb ik ook nog lessen gevolgd bij Michel Dobrowolski. Methodiekonderwijs heb ik gevolgd bij Qui van Woerdekom en post-HBO bij Joyce Tan.

Tijdens mijn studie speelde ik in het ( NJO) Nederlands Jeugd Orkest en bij diverse beroepsorkesten waaronder Het Gelders Orkest, het Noord Nederlands Orkest, Het orkest van het Oosten en Het Brabants Orkest. Ook zat ik in twee vaste kwartetten: het Szymanski Kwartet en het Thales Kwartet waarmee we vele concerten in binnen en buitenland gaven. Ook volgde ik masterclasses bij o.a. het Borodin Kwartet, het Brodsky Kwartet, het Orlando Kwartet, Norbert Brainin, Sigmund Nissel, Sandor Devich en Eli Goren.

Na mijn studie ontdekte ik dat ik het lesgeven erg leuk vond en ben naast het opzetten van mijn eigen lespraktijk een post- HBO viool-methodiek gaan doen aan het Utrechts Conservatorium bij Joyce Tan die ik heb afgerond in 2010.

Als docent heb ik mij aangesloten bij het docentencollectief Muziekcentrum Rotterdam. Daarmee organiseren wij regelmatig concerten en leuke open dagen voor leerlingen. www.muziekcentrumrotterdam.nl

Naast het lesgeven speel ik nog regelmatig in diverse orkesten en geef concerten met ensembles. Regelmatig nodig ik ook leerlingen uit om te komen luisteren aangezien ik het belangrijk vind dat zij ook kunnen zien en horen wat de docent doet. Je bent tenslotte een van  hun voorbeelden!

Sinds kort zit ik ook in het bestuur van de ESTA nederland ( European String Teachers Association).